IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fossil се похвали с 15% ръст на тримесечната печалба

Най-значителен тласък на позитивния резултат са дали популярните часовници на компанията

09:22 | 12.11.14 г.
Fossil се похвали с 15% ръст на тримесечната печалба

Тримесечната печалба на Fossil Group Inc нарасна с 15%, стимулирана от по-силното цялостно търсене на стоките на компанията. Най-значителен тласък обаче отново дадоха часовниците, които продължиха да стимулират растежа на продажбите, пише WSJ.

В периода юли-септември дружеството отчете печалба в размер на 104 млн. долара (1,96 долара на акция) в сравнение с 89,70 млн. долара (1,59 долара на акция) година по-рано. Приходите на базираната в Ричардсън, Тексас, компания пък са нараснали с 10% до 894,50 млн. долара.

Fossil очакваше печалба на акция в диапазона 1,77-1,84 долара и повишение на продажбите от около 7,5% до 9%.

За текущото тримесечие компанията очаква да постигне печалба на акция от 2,91 до 3,21 долара и ръст на продажбите от 3% до 6% спрямо същия период миналата година. Консенсусната оценка на Wall Street пък е за резултат от 3,16 долара на акция и ръст на приходите от 7,87% до 1,15 млрд. долара.

За изминалото тримесечие брутният марж на дружеството се е понижил до 56,9% от 57,4% година по-рано до голяма степен поради множеството промоции, предприети през периода.

Продажбите в създадените преди поне една година магазини на дружеството – ключов индустриален индикатор, са отбелязали лек спад поради натиска върху търсенето в Северна Америка. Отстъплението все пак до голяма степен е било компенсирано от увеличения в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

Новината за позитивния тримесечен отчет даде тласък на търговията с книжата на компанията на борсата в Ню Йорк, като капитализацията на дружеството се покачи със 7% във вторник. От началото на годината обаче акциите поевтиняват с близо 12 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още