IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финалът на "Хобит" остава на върха на бокс офис класацията в САЩ

Лентата на Питър Джаксън слага края на трилогията по едноименната книга на Дж. Р. Р. Толкин

12:10 | 05.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: The Hobbit Facebook page</em></p>

Снимка: The Hobbit Facebook page

"Хобит: Битката на петте армии“ запази първото място в бокс офис класацията в САЩ за трети пореден уикенд, изпреварвайки новия филм на ужасите „Жената в черно 2: Ангел на смъртта", пише Bloomberg.

Третият филм от поредицата „Хобит“ генерира 21,9 млн. долара приходи от продажби в САЩ и Канада този уикенд за New Line Cinema и Metro-Goldwin-Mayer.

"Вдън горите“ на Walt Disney събра 19,1 млн. долара, докато „Несломен“ на Universal Pictures се сдоби с 18,4 млн. долара. Парите, които този уикенд донесе на „Ангел на смъртта” пък са в размер на 15,1 млн. долара.

Студиата и кината започнаха годината с очакването да се съвземат от забавянето на филмовата индустрия през 2014 г. През миналата година продажбите на билети намаляха с 5,3% до 10,3 млрд. долара, което е най-ниското ниво от 2011 г. насам според Rentrak.

Сред потенциалните блокбъстъри тази година се нареждат новият филм от сагата „Междузвездни войни“, новите филми на Marvel и „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“.

По думите на Пол Дергарабедиан, старши анализатор в Rentrak, през този филмов сезон претендентите за големите награди ще бъдат добре комбинирани с масовите филми, които ще се представят добре.

„Жената в черно 2: Ангел на смъртта" е дело на британската компания Hammer Films и се дистрибутира от американската Relativity. Лентата разказва за група деца сираци в разгара на Втората световна война.

Той не успя да достигне продажбите, които неговият предшественик генерира през първия си уикенд в кината. По време на дебюта си през 2012 г. той събра 20,9 млн. долара, посочва Box Office Mojo. Boxoffice.com очакваше лентата да събере 8 млн. долара от билети през първия си уикенд.

Филмът има 26% позитивни отзиви в сайта Rottentomatoes.com, който събира ревюта за различни продукции. Първият филм от поредицата, в който участва актьорът Даниел Радклиф, събра 66% позитивен рейтинг.

„Хобит: Битката на петте армии“ пък завършва трилогията на режисьора Питър Джаксън, който се зае с нелеката задача да екранизира книгата на Дж. Р. Р. Толкин „Хобит“, разказваща за Средната земя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още