IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walt Disney изненада приятно с тримесечния си отчет

Представянето на медийния гигант надхвърли очакванията на анализаторите в почти всички подразделения на бизнеса

10:11 | 04.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последният финансов отчет на Walt Disney надхвърли очакванията на Wall Street, като компанията успя да изненада дори и най-смелите прогнози на пазара.

Дружеството оповести коригирана печалба на акция в размер на 1,27 долара в сравнение с 1,04 долара година по-рано. Увеличението на приходите достигна 9% до 13,39 млрд. долара от 12,31 млрд. долара.

Анализаторите очакваха Disney да докладва печалба от 1,07 долара на акция и постъпления в размер на 12,87 млрд. долара, според анкета на Thomson Reuters.

"Просто страхотно, страхотно тримесечие за компанията като цяло", заяви пред CNBC Боб Айгър, председател и главен изпълнителен директор на Walt Disney. "Мисля, че това е чудесно доказателство за съсредоточаване на стратегията върху франчайза и най-големите ни търговски марки", добави той.

Представянето на медийния гигант надхвърли очакванията на анализаторите в почти всички подразделения на бизнеса.

Приходите на звеното за развлекателен бизнес на Disney спаднаха с 2% до 1,9 млрд. долара, но оперативната печалба се покачи с 33 на сто до 544 млн. долара.

Компанията каза, че това увеличение се дължи отчасти на маркетинговия бум около анимационния филм "Замръзналото кралство".

Забележително бе представянето и на подразделението, което отговаря за увеселителните паркове и курорти, което отчете 9 на сто ръст на приходите до 3,9 млрд. долара. Според отчета основният тласък е дошъл от вътрешния пазар, докато на международния фронт е отчетено леко отстъпление.

Компанията се готви скоро за пускането на тематичния си парк Shanghai Disneyland, оценяван на 5,5 млрд. долара. Очаква се обаче той да отвори врати през първата половина на 2016 г., а не в края на тази, както беше предвидено по план.

От повече от десетилетие Disney планира отварянето на парка, който представлява джойнт венчър с компания, притежавана от шанхайското правителство. Първоначалният план беше паркът да бъде отворен през 2008 г., но това така и не се случи. Паркът ще бъде и ключово наследство от Боб Айгър, който планира да се пенсионира през юни 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Във Флорида водих време оно децата!Внуците никога!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още