IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бързи и яростни 7" разби рекорди в първия си уикенд по кината

Лентата е новият успех на филмовото студио Universal Pictures

11:47 | 06.04.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Fast and Furious Facebook page</em></p>

Снимка: Fast and Furious Facebook page

Universal Pictures доказа своята сила през този уикенд благодарение на филмовия дебют на „Бързи и яростни 7“, новата продукция от поредицата, който може да се похвали с рекордни продажби на билети в световен мащаб, пише New York Times.

Лентата, по време на снимките на която загина един от главните актьори – Пол Уокър, продаде билети за 143,6 млн. долара само в кината в Северна Америка. Това е с 47% повече от събраното от „Бързи и яростни 6“ през първите му три дни по кината през 2013 г.

Седмата част от поредицата успя да генерира 240,4 млн. долара от билети в чужбина.

Това е най-успешният дебют в историята на Холивуд. Предишният беше на „Завръщането на първия отмъстител“, който събра 95 млн. долара преди година. От IMAX съобщиха в неделя, че „Бързи и яростни 7“ е разбил няколко рекорда по продажби, включително в няколко чуждестранни пазара.

По думите на Грег Фостър, главен изпълнителен директор на Imax Entertainment, това показва набирането на добра инерция за летния филмов сезон. Прожекциите на „Бързи и яростни 7“ са съпроводени от трейлъри на задаващи се продукции като „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Джурасик свят“, „Терминатор: Генезис“ и „Утреландия“.

Като имат предвид добрите първоначални резултати на „Бързи и яростни 7“ анализаторите твърдят, че филмът може да събере 1 млрд. долара приходи.

Смъртта на Пол Уокър, който загина в катастрофа по средата на снимачния период, принуди Universal да пренапише сценария на филма. Опечалените колеги на актьора трябваше да се завърнат на снимачната площадка, а сцените на Уокър да бъдат довършени чрез дигитални ефекти. Едно от големите предизвикателства пред студиото се оказа това как да вкара отново образа на Уокър, без да изглежда така, че се възползва от смъртта му.

"Бързи и яростни“ е режисиран от Джеймс Уан, който е добре познат с филми на ужасите като „Заклинанието“ и „Убийствен пъзел“. Трагичната участ на Пол Уокър стана причина премиерата на лентата да бъде отложена с цели девет месеца.

Нито една толкова голяма продукция не дебютира заедно с „Бързи и яростни 7“ този уикенд. Второто място в бокс офис класацията в Северна Америка заема анимацията „У дома“ на 20th Century Fox, която събра 27,4 млн. долара според Rentrak. “Пандиз експерт“ на Warner Bros. остана трети със своите 12,9 млн. долара от билети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още