IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-успешните филмови франчайзи в историята

Досега "Бързи и яростни 7" се оказва най-касовият филм за 2015 г.

16:31 | 14.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Сннимка: Universal Pictures&nbsp;</em></p>

Сннимка: Universal Pictures 

"Бързи и яростни 7", най-новата поредица на лентата, попадна в заглавията на медиите през последните няколко дни, след като отчете деветия по големина първи уикенд в историята на бокс офиса на САЩ.

Досега "Бързи и яростни 7" се оказа най-касовият филм за 2015 г. Според Box Office Mojo франчайзът на „Бързи и яростни“  вече събра малко под 1,2 млрд. долара в страната. Как обаче се равнява това на фона на други водещи франчайзи в Холивуд? 

Като цяло сериите на Marvel Cinematic Universe, включително Iron Man, The Avengers и Thor The Dark World, са най-успешните филмови франчайзи, с общ касов сбор от 2,95 млрд. долара в северноамериканския боксофис.

Поредицата за Хари Потър е по петите с 2,4 млрд. долара, докато тази за Star Wars завършва челната тройка с 1,92 млрд. долара. 

Обшо 1,2 млрд. долара, които всички серии от „Бързи и яростни“ са докарали, поставя франчайза на 14-о място в цялостния списък на най-успешните филмови франчайзи в Северна Америка. Топ 15 се допълва от „Игри на глада“ с приходи за 1,17 милиарда щатски долара.

Вижте цялата класация в графиката на деня!

Infographic: The Most Successful Movie Franchises In History | Statista
You will find more statistics at Statista

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още