IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маловодие застрашава круизния туризъм по Волга

Ако тенденцията се запази, интересът на туристите към Волгоград съвсем ще изчезне

22:39 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Нивото на водите на река Волга продължава да намалява и това застрашава круизния туризъм, съобщава руската информационна агенция ТАСС. По данни на туристическата компания „Пасажерский порт Волгоград“ през 2011 година през града са минали 403 круизни кораба.

През годините обаче броят им намалява до 236 през миналата година. „Малко вероятно е през тази година броят им да е по-голям“, коментира Николай Шарийгин от компанията.

Той изказва опасения и че ако тенденцията се запази, интересът на туристите към Волгоград съвсем ще изчезне.

Допълнителна пречка пред развитието на круизния туризъм е и изграждането на кейова стена, коментира от своя страна директорът на „Пасажерски порт Волгоград“ Алексея Цъйкунков. Той посочва, че стената се строи вече 30 години и за да приключи строителството са нужни 100 млн. рубли.

Една от причините за бавната реализация на този проект, е че той се финансира със средства от общинския бюджет, които не са достатъчни, обяснява още директорът на пристанището. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още