IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Ант-Мен" детронира "Миньоните" от върха на боксофиса в Северна Америка

Новата лента на Marvel обаче не успя да оправдае очакванията за приходите си

12:49 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ant-Man Facebook page</em></p>

Снимка: Ant-Man Facebook page

Най-новият филм за супергерои „Ант-Мен“, който дебютира на големия екран, събра 58 млн. долара този уикенд в Северна Америка, пише Time.

Лентата не успя да оправдае очакванията за приходите си, но въпреки това успя да изпревари "Миньоните“ и оглави боксофиса в САЩ и Канада.

Очакванията бяха, че “Ант-Мен“ ще събере между 60 и 65 млн. долара, но това се оказа най-слабият дебютен уикенд за Marvel Cinematic Universe (ако не броим „Невероятният Хълк“ и неговите 55,4 млн. долара през 2008 г.).

Но „Ант-Мен“ все пак си спечели първото място в класацията на най-гледните филми, които означава, че Marvel има 12 първи места от 12 дебюта (включително „Невероятният Хълк“).

Очакванията към новата лента не бяха да достигне приходите на „Отмъстителите“ в боксофиса, но тя не успя да стигне и 60-те млн. долара. Лентата постигна резултат близък до този на „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“ (65,1 млн. долара) и „Тор“ (65,7 млн. долара).

Въпреки че „Ант-Мен“ оглави боксофиса, големият победител този уикенд се оказа филма „Тотал щета“, който си спечели третото място в класацията. Очакваше се комедията да събере 30,2 млн. долара през дебютния си уикенд, но приходите му надхвърлиха очакванията.

Междувременно „Миньоните“ се озоваха на втора позиция, събирайки 50,2 млн. долара от билети в Северна Америка. Продължението на „Аз, проклетникът“ миналия уикенд окупира първото място в списъка. Освен това отбеляза втория най-добър дебют за анимационен филм в историята.

Друга анимация - „Отвътре навън“, успя да изпревари „Джурасик свят“ и се класира четвърта в САЩ и Северна Америка, благодарение на своите 11,7 млн. долара.

На вътрешния си пазар „Джурасик свят“ събра 11,4 млн. долара, а от премиерата си досега е генерирал 611,1 млн. долара в Северна Америка. Той е четвъртият филм в историята, който преминава границата от 600 млн. долара в боксофиса на вътрешния си пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още