IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subway призна, че e получилa "сериозна" жалба в разследване по секс скандала

Според компанията обаче тя не включва „нищо, което да подсказва за сексуално поведение или престъпна дейност" на бившия говорител Джаред Фогъл

12:39 | 12.09.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Веригата ресторанти за сандвичи Subway заяви, че e получилa „сериозна“ жалба срещу Джаред Фогъл, докато той е бил говорител на компанията, но жалбата не подсказвала за никакви криминални сексуални дейности, съобщава ABC News.

Компанията каза също в изявление от петък, че е приключила вътрешното си разследване дали е била предупредена за действията на Фогъл, който през миналия месец пледира виновен по обвинения, че е плащал за секс с малолетни и е разпространявал детска порнография. Впоследствие концернът прекъсна всичко връзки с него.

Разследването на Subway е обхванало преглед на повече от един милион онлайн коментара и интервюта с бивши и настоящи служители и мениджъри както на компанията, така и на рекламния фонд, се казва в изявлението.

Говорителят на Subway Кристен Макмеън заяви, че компанията е получила „сериозна“ жалба през 2011 г. от бивш журналист от Флорида Рошел Херман-Уолрънд, която е споделила, че е работила с ФБР, за да запишат как Фогъл изразява интерес към секс с малолетни. В изявлението на компанията се казва, че макар жалбата „да изразява опасения срещу Фогъл“, тя не включва „нищо, което да подсказва за сексуално поведение или престъпна дейност, включваща Фогъл“. Макмеън не представи допълнителни подробности за жалбата.

Въпреки това компанията заяви, че съжалява, че жалбата не е „взета под внимание и не са били предприети действия“.

„Важно е да се отбележи, че разследването не откри други доказателства за други жалби срещу Фогъл, които са били предадени или споделени със Subway”, се казва още в изявлението.

Не е ясно откъде Херман-Уолрънд е познавала Фогъл, който живее в покрайнините на Индианаполис. Властите в Индиана не разкриват дали тя е била част от разследването. Но в правното споразумение на Фогъл се споменава, че свидетели от щатите Флорида, Джорджия и Вашингтон са предоставили записи и информация, която показва как Фогъл „многократно е обсъждал с тях интереса си към участие в платен секс с малолетни или е заявявал, че го е правил в миналото“.

Отделно от това адвокат на Синди Милс, представител на бивш франчайз на Subway, казва, че през 2008 г. тя е предупредила изпълнителен мениджър в рекламния отдел на компанията, след като Фогъл започва да ѝ разказва за платен секс с малолетни. Според адвоката Милс е споделила и опасенията си с регионален контакт на Subway във Флорида, където живее.

Изпълнителният мениджър Джеф Мууди отрече да е знаел за криминалното сексуално поведение на Фогъл. Компанията заяви, че не разполага с информация за жалби от бивши франчайзи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още