IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата централа на Fendi е в известна сграда от ерата на фашизма

„Великият дом на италианската цивилизация“ се намира в прочутия бизнес квартал EUR на Рим

15:57 | 23.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Огромен монумент от фашистката ера на Италия ще бъде изпълнен с работници за първи път в 70-годишната си история, тъй като модната марка Fendi отваря новото си седалище във възстановения „Квадратен Колизеум“, предава Ройтерс.

Сградата, известна като „Великият дом на италианската цивилизация“ е построена от диктатора Бенито Мусолини за планирания международен панаир през 1942 г., който е отменен заради избухването на Втората световна война.

Изоставената и малко използвана сграда сега приютява общо 500 служители на Fendi и безплатна изложба на произведения на изкуството на приземния етаж.

"Отваряме вратите на сграда, която е била затворена за света от 72 години и е крила своята красота от него“, посочва главният изпълнителен директор Пиетро Бекари.

Тя се намира в бизнес квартала EUR в Рим - най-големия проект на Мусолини.

Fendi постигна споразумение да наеме сградата за 15 години, след като се появиха спекулации, че може да я купи.

Бекари заяви, че италианското правителство е щастливо, че наемател е компания, която вече е дарила средства за възстановяването на Фонтана ди Треви и Фонтанът на четирите реки в центъра на Рим.

Fendi не е обявила колко е струвало превръщането на сградата от ерата на фашизма в офис, нито каква е цената на наема, но според италиански медии годишният наем е около 3 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още