IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Марсианецът" за трети път се изкачи до върха на боксофиса в Северна Америка

Холивуд отдавна не е имал толкова лош уикенд, твърди анализатор

10:41 | 26.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Martian Facebook page</em></p>

Снимка: The Martian Facebook page

Космическата драма “Марсианецът” на 20th Century Fox отново оглави боксофиса в Северна Америка, тъй като новите филми не успяха да привлекат вниманието на зрителите, пише Bloomberg.

Лентата, в която участва Мат Деймън, събра 15,9 млн. долара в САЩ и Канада според Rentrak. В неделя той се изкачи от второ място на първо за трети път този месец. Той надви зле представили се нови продукции, включително мюзикъл на Universal Pictures. “Стив Джобс” пък се оказа на разочароващото седмо място в класацията по време на първата си седмица прожекции във всички кина.

“Холивуд отдавна не е имал толкова лош уикенд”, твърди Джеф Бок, старши боксофис анализатор в Exhibitor Relations. “Просто няма силни заглавия”.

Филмовото подразделение на 21st Century Fox се радва на голям успех с “Марсианецът” в годината, в която то не успя да настигне рекордните си резултати от 2014 г. и слезе до четвърто място по пазарен дял. Това е най-големият филм на студиото за тази година и може да остане такъв, като само “У дома”, който е разпространяван от Dreamworks Animation, генерира повече.

Според Boxoffice.com се очакваше “Марсианецът” да спечели 12,5 млн. долара на вътрешния си пазар през този уикенд.

“Goosebumps: Страховити истории”, базиран на книгите на Р. Л. Стайн, се оказа един от петте филми на ужасите, които се добраха до топ 10 на най-гледаните ленти в САЩ и Канада в седмицата преди Хелоуин.

“Goosebumps” си извоюва втората позиция, събирайки 15,5 млн. долара, твърди Rentrak. Очакваше се той да генерира 15 млн. долара. Продукцията на Walt Disney “Мостът на шпионите”, разказващ за Студената война, запази третата си позиция със своите 11,4 млн. долaра. Лентата е режисирана от Стивън Спилбърг и в нея участва Том Ханкс.

“Последният ловец на вещици”, с участието на Вин Дизел, е единствената нова премиера, която успя да влезе в топ 5 на боксофиса, заемайки четвърта позиция. Тя събра 10,8 млн. долара в дебютния си уикенд, но не успя да изпълни очакванията на анализаторите за 14 млн. долара, твърдят от Boxoffice.com.

Филмът “Стив Джобс” на Universal, който разказва за ключови събития от живота на покойния съосновател на Apple, събра само 7,3 млн. долара, което е доста под очаkваните 21 млн. долара. Филмът генерира повече от 10 млн. долара от старта на ограничените си процекции по-рано този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още