IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платиха над 1 млн. лева за Land Rover Defender

За такава сума бе продаден юбилейният екземпляр на всъдехода

12:22 | 17.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Двумилионният Defender. Снимка: Land Rover </em></p>

Двумилионният Defender. Снимка: Land Rover

Рекордна за марката Land Rover сума от 400 000 паунда бе платена на търг на аукционната фирма Bonhams. На него бе реализирана продажбата на юбилейния екземпляр от модела Defender.

Сумата, която превишава 1 млн. лева, е предназначена за благотворителност, съобщават британците. Тя е платена от жител на Катар, който пожелал анонимност. Парите ще бъдат разпределени между Червения кръст / Червения полумесец и фондацията Born Free, като ще отидат за справяне с последствията от природните бедствия в Непал и за опазване на дивата природа на Национален парк Меру в Кения.

Колкото до юбилейната кола, тя представлява двумилионния екземпляр от модела Land Rover Series / Defender. Автомобилът бе произведен през месец май в завода в Солихъл, като в процеса по сглобяване се включиха Беър Грилс и синовете на основателя на Land Rover Морис Уилкс.

Екземплярът се отличава със
специални емблеми, уникални седалки, алуминиева плака с подписите на конструкторите и др.

Легендарният всъдеход на британците дебютира на 30 април 1948 г. на автосалона в Амстердам. Именно тогава започва и производството на Land Rover Series I, II и III, които по-късно се превръщат в Land Rover Defender.

Още за Land Rover Defender четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още