IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas с рекордни приходи в Китай

За 2015 г. се очаква оборотът в Поднебесната империя да достигне над 2 млрд. евро

14:49 | 04.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на спортни стоки Adidas е постигнал рекордни приходи в Китай през 2015 г.

„В Китай ние ще поставим рекорд по приходите за 2015 г. в размер на над 2 млрд. евро. Така страната става за нас вторият по важност пазар след САЩ и то въпреки икономическите проблеми там“, казва председателят на борда на директорите Херберт Хайнер пред Süddeutsche Zeitung.

И за фискалната 2016 г. Хайнер е по-скоро оптимистично настроен. „Аз съм уверен в успеха, тефтерите ни с поръчките за първото полугодие на 2016 г. са пълни. Като концерн планираме значителен ръст на приходите и печалбата“, казва той.

В САЩ търговците са по-скоро положително настроени и ще инвестират. „Мога да обещая двуцифрен ръст на приходите на марката Adidas в САЩ“, казва Хайнер.

В допълнение той предвижда и устойчив дълготраен ръст: „В дългосрочен план ще има двуцифрен ръст всяка година, това е нашата цел“.

Adidas възлага големи надежди на Европейското първенство по футбол през тази година. За 2016 г. производителят очаква абсолютен рекорд на приходите на футболни продукти, значително над оборота от 2,1 млрд. евро, постигнат при Световното първенство през 2014 г. 
  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още