IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Завръщането" е оставил 469 тона въглероден отпечатък

От своя страна Леонардо ди Каприо призова за повече мерки, свързани с климатичните промени

11:41 | 01.03.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Леонардо ди Каприо най-сетне спечели “Оскар” и използва речта си при получаването на наградата, за да насочи вниманието отново към опасностите от глобалното затопляне.

“Създаването на “Завръщането” беше за връзката на човека с природата, един свят, в който всички ние заедно усетихме 2015 г. като най-горещата година в историята. Нашият екип трябваше да се премести на юг, за да намери сняг. Климатичната промяна е реална и се случва сега… и ние трябва да работим заедно и да спрем да отлагаме”, заяви Ди Каприо по време на церемонията.

Призивите на актьора за колективни действия обаче трябва да са били игнорирани от създателите на “Завръщането”, пише политическият блогър Пол Стайнс в сайта си Order-order.com.

Лентата, 93% от която са заснети в Монтана, Канада и Аржентина, е създадена от 438 души екип, които са пътували заедно.

Икономичен полет от Лос Анджелис до Едмънтън в Канада оставя 0,35 тона въглероден отпечатък. Когато се умножи по 438 за целия екип, това се равнява на 153 тона.

Въглеродният отпечатък на пътуването до Аржентина достига невероятните 1,44 тона. Така статистиката показва, че въглеродният отпечатък от целия филм е 469,6 тона.

Да не забравяме, че режисьорът е наредил и въздушно бомбардиране на една от планините в Канада, за да се създаде лавина. Което никак не е благоприятно за околната среда…

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
scott
преди 8 години
Дикапроски,скрий се некъде със оскарчето на средниа пръст, дето го размахваше на цереманиес!Най-гоуемите замърсители на земята се ползват с най-гоуем престиж и благорадно покривало. за военните и атомните енергетици говорим. Нкой не мое ги спре. Обаче, що требва да ВМЕНЯВАТ ЧУСТВО НА ВИНА У ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА?!?!?!?!? Айде първо шът даун на войните и атомната енергиес и тогава - ше почнем да си изхвърлям *** разделно....Днеска затопляне, утре взрив! Планетата ше се промени. мож па самата тя да си го иска и да и е писнало от бълхи. Ше се обезкосмява и обезлюдява да е в крак с модата у слънчевата систъм! Млък, дикаприоски, млък....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Тава е
преди 8 години
"...Дайте да дадем..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
Илко
преди 8 години
ФАЩ някога да са помагали на някой безвъзмездно ? ! Така и с посланията на Ди Каприо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
Атанасио
преди 8 години
Точно така трябва да се обяснява
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още