IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пръстен със син диамант на Шърли Темпъл остана без нов собственик

Известното бижу бе предложено на търг от Sotheby's, но не намери купувач

17:44 | 20.04.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Sotheby&#39;s Website</em></p>

Снимка: Sotheby's Website

Известният 9,5-каратов пръстен със син диамант, носен от Шърли Темпъл почти през целия й живот, не успя да намери нов собственик на търга на Sotheby's в Ню Йорк, предаде Ройтерс.

Бащата на Шърли Темпъл ѝ подарява пръстена през 1940 г., когато тя е на 12 години. Купува го за 7210 долара, съобщава БТА.

Диамантът е 9,5 карата, шлифован в квадратна форма. Макар пръстенът да е оценяван на стойност между 25 и 35 милиона долара, търгът за бижуто започна от 19 и приключи на 22 милиона долара.

"Синият диамант на Шърли Темпъл е изключителен камък и за нас беше чест да споделим историята му с колекционери, познавачи и верни почитатели на актрисата", гласи изявление на Sotheby's. "За съжаление, днес пръстенът не успя да открие новия си собственик, но все още сме убедени, че ще успеем да намерим купувач".

Пръстенът бе включен в търга "Великолепни скъпоценни камъни". Диамантът е с оригиналния си платинен обков, но е добавен и друг от злато, направен по-късно от Темпъл.

Шърли Темпъл печели милиони фенове като дете-звезда през 30-те години на миналия век. По-късно тя става дипломат. Умира на 85 години през 2014 г.

Пръстенът се продава от частен колекционер, който го е купил от семейството на звездата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още