IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike продължава работата си с Шарапова

Фирмата обаче не е обявила конкретни нови кампании с тенис звездата

14:20 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Nike продължава да работи с Мария Шарапова, след като Международна тенис федерация по тенис (ITF) я отстрани за две години за използването на вещество, подобряващо представянето ѝ на корта, пише Bloomberg.

"Трибуналът на ITF откри, че Мария не е нарушила умишлено неговите правила“, заяви Nike в изявление по имейл. „Мария винаги е имала ясна позиция, извини се за грешката си и сега обжалва продължителността на забраната“, допълва компанията.

Nike прекрати своята връзка с Шарапова през март, след като тя призна, че се е провалила на тест за използването на мелдониум. Тя обяви, че е взимала лекарството по здравословни причини в продължение на десетилетие и не е обърнала внимание, че е било забранено от Световната антидопинг агенция, като решението е влязло в сила от 1 януари тази година.

Сега Nike вдига забраната си за работа с Шарапова, обявиха от компанията.

"Въз основа на решението на ITF и нейните констатации ние се надяваме да видим Мария обратно на корта и ще продължим да си партнираме с нея“, коментират от производителя на спортни стоки.

Споразумението с Шарапова от 2010 г. е на стойност 70 млн. долара за осемгодишен период, твърди източник, запознат с договора. Въпреки че Nike вдига забраната за сътрудничеството, тя не е обявила никакви конкретни планове за маркетингови кампании с 29-годишната звезда.

Забраната на Шарапова да играе е до 2018 г., когато приключва и въпросният договор с Nike. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още