IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таванът на заплатите в НБА се увеличава до 94 млн. долара

Асоциацията е в дори по-добро финансово състояние, отколкото се предполагаше

17:00 | 18.06.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Таванът на заплатите в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада ще се увеличи от 70 млн. на 94 млн. долара, съобщава специализираният сайт "The Vertical".

Предварителните очаквания бяха, че от новия сезон таванът на възнагражденията на баскетболистите ще бъде 92 млн. долара, предава БТА.

Разликата не е голяма, но показва, че Асоциацията е в дори по-добро финансово състояние, отколкото се предполагаше. 

Това означава, че всеки отбор ще бъде задължен да дава поне по 85 млн. долара за заплати, а такса лукс е фиксирана на 113 млн. долара. При тези условия максималните договори ще са в размер на 22 млн., 26,4 млн. и 30,8 млн. долара на сезон в зависимост от броя години в НБА, които имат баскетболистите зад гърба си.

Според предварителните очаквания поне 25 от всичките 30 отбора в Лигата ще имат достатъчно свободни пари, за да предложат поне по един максимален конктракт на свободните агенти.

За последните 6 години таванът на заплатите в НБА нарасна от 57,7 млн. долара през 2010 г. до 94 млн. през 2016 г., което представлява увеличение с 62 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
100млн. да хвърляш неква топка ?!? Смяяятай в къв измислен свят живеем ..... :)) докат има балъци да ги гледат ше има и тарикати кат тях да взимат..... Ама ако станат всички спортисти нема да има лекари за 1500 кинта да им опраат колената кат се счупат. Ако заглавието беше "На лекарите, иженерите и пекарите тавана им се качи на 100млн." Хората ше си кажат е тея кво праат за тея пари?!? Ми нищо особено ремонтират хора, строят сгради и правят хляб, а в НБА хвърлят топка в коша, много сложна и прецизна раота е тва по-лесна от на зъболекаря...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още