IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отваря магазин на YouTube в Лондон

В него ще се продават рекламни сувенири на известните личности, създаващи видео съдържание за платформата

16:01 | 19.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google ще отвори физически магазин на YouTube в Лондон, където популярни звезди от видео платформата могат да продават свои рекламни сувенири, пише Business Insider.

Мястото ще носи името „Creator Store” и ще отвори врати в рамките на следващите четири седмици. Той ще бъде част от новото пространство на YouTube, наречено YouTube Space, което беше открито тази седмица на първия етаж на 11-етажния офис на Google на King’s Cross.

Магазинът ще продава тениски, книги, чаши за кафе, рамки за снимки и други продукти, създадени от дизайнери и екипи, работещи с част от най-популярните създатели на съдържание в YouTube. Освен това може да се използва за раздаване на автографи на книги и представянето на нови продукти.

Дарлингтън Хауард, старши програмен стратег в Google, отговарящ за YouTube, коментира, че цялата печалба от магазина ще отива при създателите на съдържание.

YouTube Space включва и три студия, които могат да се ползват от въпросните популярни личности. На територията му има бариста бар и място за срещи, което е отворено за всички.

Мястото е създадено, за да помогне на лицата на YouTube да подобрят качеството на своите видеа, като им даде достъп до уъркшопове и до оборудване, което иначе не биха могли да си позволят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още