IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Съли: Чудото на Хъдсън" оглави отново боксофиса в Северна Америка

Новата лента за Бриджит Джоунс и продължението на "Проклятието Блеър" не оправдаха очакванията

11:52 | 19.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Sully Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Sully Movie Facebook page

Драмата на Warner Bros. "Съли: Чудото на Хъдсън“ за пилота герой на US Airways Съли Саленбъргър поведе боксофиса в Северна Америка за втора поредна седмица. Лентата изпревари по резултати всички премиери, включително и „Вещицата от Блеър“, пише Bloomberg.

Филмът, разказващ за реалното приводняване на самолет в река Хъдсън през 2009 г., събра 22 млн. долара от прожекции в кината в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore.

Продължението на „Проклятието Блеър“ от 1999 г. се класира на втора позиция, докато „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ остана на трета, а „Сноудън“ - на четвърта.

"Вещицата от Блеър“ и „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ се появяват по кината повече от десетилетие след излизането на предшествениците си. И двата филма обаче се представиха по-зле от очакваното, конкурирайки се за вниманието на зрителите със „Съли: Чудото на Хъдсън“, в който участва Том Ханкс.

"Вещицата от Блеър“ генерира 9,7 млн. долара приходи, което се оказа под очакваните от анализаторите от BoxOfficePro.com 20,5 млн. долара. Филмът е пуснат цели 17 години след „Проклятието Блеър“ - един от най-печелившите филми на всички времена. Новата продукция струва 5 млн. долара според Box Office Mojo – малка сума в сравнение с днешните мегабюджетни ленти.

Освен това новият филм на Lions Gate използва филмови техники, които направиха неговия предшественик прочут. Историята разказва за млад мъж, който намира видео, показващо преживяванията на сестра му в демонична гора и се отправя на пътешествие с приятелите си, за да я намери. Оригиналната лента с открития запис беше снимана така, че накара публиката да се чуди дали историята е истинска.

„Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ е третия филм от поредицата за самотната британка, която търси любовта. В новата продукция тя забременява, но не знае кой е бащата на детето. В главната роля се завръща Рене Зелуегър, а зрителите могат да видят Колин Фърт отново в образа на Марк Дарси. Лентата събра 8,2 млн. долара, въпреки че очакванията на Hollywood Stock Exchange бяха за 12,1 млн. долара.

Третата голяма премиера този уикенд - „Сноудън“, е режисирана от Оливър Стоун и включва звездата Джоузеф Гордън-Левит в главната роля. Филмът генерира 8 млн. долара приходи, в сравнение с прогнозата на BoxOfficePro.com за 6 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още