fallback

Печалбата на Coca Cola за третото тримесечие се е сринала с 28%

Резултатите на компанията все пак се оказаха по-добри от прогнозите на Wall Street

18:52 | 26.10.16 г. 3

Печалбата на Coca Cola за третото тримесечие е спаднала с 28%, но въпреки това резултатите на компанията са по-добри от прогнозите на Wall Street, предаде Асошиейтед прес.

Преди началото на търговията акциите на компанията поскъпнаха.

Най-големият производител на безалкохолни напитки в света посочи, че обемът на глобалните продажби се е увеличил с 1%, като най-силни печалби са отчетени в САЩ, Япония и на някои места в Европа. Сред напитките на компанията от Атланта са и Fanta, Diet Coke и Powerade.

Чистата печалба на Coca Cola възлиза на 1,05 млрд. долара или 24 цента на акция през третото тримесечие, което компанията приключи на 30 септември. За същия период миналата година печалбата на Coca Cola бе 1,45 милиарда долара или 33 цента на акция.

Печалбата с отчитане на еднократните разходи е в размер на 49 цента на акция, докато анализаторите, анкетирани от Zacks Investment Research, очакваха 48 цента на акция.

Приходите са спаднали със 7% до 10,63 млрд. долара през третото тримесечие, като също са по-високи от очакванията на анализаторите, които прогнозираха приходи от 10,54 милиарда долара.

Преди началото на днешната борсова търговия акциите на Coca Cola поскъпнаха с 1,7% до 43,25 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
fallback