IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко ще похарчат американците около Хелоуин?

Според проучване 171 млн. американци ще празнуват Хелоуин тази година

16:39 | 31.10.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Думата Хелоуин (Hallowe'en) е с шотландски произход и означава „Светата нощ“. Празникът се отбелязва в християнската нощ на Вси Светии в последния ден на октомври. В миналото той често е възприеман като вечерта, в която душите са можели свободно да се скитат по земята, а злите духове, дяволът и вещиците са били най-могъщи.

Подобно на много други празници Хелоуин се е превърнал в едно от ежегодните събития, когато корпорациите могат да натрупат още малко печалба, продавайки продукти, свързани с празника – в този случай основно бонбони и костюми. Както показва графиката, вече има стабилен ръст на разходите по Хелоуин в САЩ.

Според данни на американската National Retail Federation 171 млн. американци ще празнуват Хелоуин тази година и ще похарчат доста пари междувременно, пише Statista.Тази година общите разходи в САЩ ще достигнат 8,4 млрд. долара, което е нов рекорд, посочва федерацията. 70% от хората ще раздават бонбони на 31 октомври, а 45,6% ще издълбаят тиква за фенер.

Очаква се американските потребители да изхарчат средно по 82,93 долара спрямо миналогодишните 74,34 долара. Според проучването потребителите планират да похарчат 3,1 млрд. долара за костюми (закупени от 67% от пазаруващите за Хелоуин), 2,5 млрд. долара за бонбонби (94,3% от пазаруващите), 2,4 млрд. долара за украса (70%) и 390 млн. долара за поздравителни картички (35,4%).

Infographic: Sweet & Spooky Spending Spree | Statista

Още графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Поредният "празник" на дебилизирания консуматор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още