IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смелата Ваяна" не срещна конкуренция в боксофиса в Северна Америка

Анимационната продукция запази челната си позиция по време на слабия уикенд в очакване на големи заглавия

13:36 | 05.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Moana Facebook page</em></p>

Снимка: Moana Facebook page

Филмът „Смелата Ваяна“ оглави боксофиса в Северна Америка за втори пореден уикенд, подпомогнат от липсата на конкурентни нови заглавия, пише Bloomberg.

Анимацията на Walt Disney генерира 28,4 млн. долара през втория си уикенд в САЩ и Канада според ComScore. “Смелата Ваяна“ получи добри отзиви от критиците и се очакваше този уикенд да добави 25 млн. долара към приходите си, сочат анализатори от BoxOffice.com.

Завръщащи се заглавия доминираха в не особено успешния уикенд, докато кината са в очакване на новата лента от поредицата „Междузвездни войни“ на Disney, която трябва да дебютира на голям екран на 16 декември. През този месец ще видим и филмите, които големите студиа се очаква да се надпреварват за награди.

21st Century Fox този уикенд представи в редица кина новата си продукция „Джаки“, в която Натали Портман влиза в образа на Джаки Кенеди. От своя страна Lions Gate Entertainment ще пусне на 9 декември „La La Land” също в ограничен брой кина. Очаква се филмът да се бори за „Оскар“.

„Фантастични животни и къде да ги намерим“, продължение на поредицата „Хари Потър“ на Warner Bros, се класира на второ място в боксофиса в Северна Америка тази седмица с приходи от 18,5 млн. долара, като изпълни очакванията на BoxOfficePro.

„Съюзени“ - новата лента с Брад Пит, посветена на Втората световна война, се върна на четвърто място с приходи от 7,1 млн. долара, в сравнение с очаквани 7,62 млн. долара. Продукцията е дело на подразделението на Viacom – Paramount Pictures.

Филмът на ужасите „Incarnate“ дебютира на девета позиция с приходи от 2,6 млн. долара за High Top Releasing, част от Universal Pictures. Hollywood Stock Exchange очакваше сумата да достигне 3,22 млн. долара. Това беше и единственият нов филм в топ 10, чиято премиера беше този уикенд.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още