IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъскавите коледни партита на Wall Street отново са на мода

Бюджетите за тържествата на финансовите компании са между 100 хил. и 200 хил. долара

22:07 | 22.12.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Коледните партита на Wall Street се завръщат и то на луксозни места като хотела Waldorf Astoria, съобщава Ройтерс. Организаторите обаче още не са готови да споделят подробностите около соаретата.

Големите финансови компании в САЩ започнаха да ограничават разходите си в края на 2008 година. Тогава общественото недоволство заради спасителните планове за "твърде големите, за да фалират" направи неприемливи корпоративните партита.

Въпреки че настроението се завръща, ресторантьори и кетъринг компании споделят, че партитата на финансовия свят са далеч от пика си преди кризата. Според организатори броят на партитата не се увеличава значително, но все повече хора ги посещават.

През тези празници коледно парти са организирали Credit Suisse, Blackstone Group, KKR&Co и още много други водещи имена в сектора, сочат наблюденията на Ройтерс. Споделените снимки в Instagram пък показват, че служителите на финансовите компании се забавляват в Ню Йорк, Лондон, Бостън, Чикаго, Сидни и други ефектни дестинации.

От компаниите коментират, че не дават голяма публичност на своите партита от началото на кризата насам. За други - снимките в социалните мрежи са грешно интерпретирани, а трети - директно отказват да коментират тържествата.

Според оценките на Gotham Hall, домакин на голяма част от партитата на Wall Street, бюджетът на подобни тържества е между 100 хил. и 200 хил. долара. Подобни суми се харчеха в годините преди кризата, уточняват от компанията.

Повечето фирми не дават гласност на своите партита, коментират още от там.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още