IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германците харчат 133 млн. евро за заря през трите дни преди Нова година

В страната пиратки могат да се хвърлят само на 31 декември и 1 януари навсякъде.

17:30 | 28.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Точно преди новогодишната нощ германците ще изхарчат около 133 млн. евро за пиратки, фойерверки, бенгалски огън и други пиротехнически изделия. Това съобщи германското обединение на пиротехническата промишленост, цитирано от ТАСС. 

Официалната продажба на фойерверки в германските супермаркети става само три дни в годината - 29, 30 и 31 декември. В останалото време продажбата на пиротехника на територията на страната, с изключение на специализираните магазини, е забранена.

Пиротехничeските стоки трябва да бъдат одобрени от федералното управление за изучаване и тестване на материалите, едва след това тя попада на рафтовете в магазините. В Германия пиратки могат да се хвърлят само на 31 декември и 1 януари навсякъде. Изключение са териториите пред детските градини, старческите домове и църквите.

Миналата година митническата служба на Германия иззе около 25 000 фалшиви пиротехнически изделия. По-голяма част контрабандистите са се опитали да внесат от Полша в Германия. Експертите предупреждават, че такава продукция не отговаря на необходимите стандарти за качество и може да представлява заплаха за здравето на хората.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още