IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"La La Land" обра наградите "Златен глобус"

Райън Гослинг и Ема Стоун грабнаха призове за най-добра мъжка и женска роля

13:53 | 09.01.17 г.
<p>
	Райън Гослинг и Ема Стоун с награда за &quot;La La Land&quot;. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Райън Гослинг и Ема Стоун с награда за "La La Land". Снимка: архив Ройтерс

Мюзикълът „La La Land”, разказващ за двама млади артисти, опитващи се да пробият в Холивуд, спечели най-голям брой награди „Златен глобус“, включително за най-добър филм, пише Bloomberg.

Лентата на Lions Gate Entertainment успя да грабне статуетка за най-добър игрален филм, мюзикъл или комедия. Раян Гослинг спечели приз за ролята си на джаз пианиста Себастиан, а Ема Стоун се сдоби със „Златен глобус“ за ролята си на младата актриса Миа. Филмът спечели награди и за режисьора Деймиън Шазел, както и за музикалното си оформление.

Със седемте си приза „La La Land” успя да изпревари предишните носители на най-голям брой награди - „Полет над кукувичето гнездо“ и „Среднощен експрес“, които са с по шест статуетки.

Признанието ще донесе позитиви на Lions Gate във връзка с предстоящите награди „Оскар“.

Победата на „La La Land” дава добър старт за Оскарите“, твърди Ерик Дейвис, управляващ редактор на Fandango.com.

Лентата успя да засенчи някои от значителните постижения, в това число и „Moonlight”, победителят в категорията за най-добра драма. Това беше значима вечер за Холивуд и по отношение на разнообразието на актьорските състави, като няколко награди отидоха при чернокожи.

Наградите „Златен глобус“, организирани от Hollywood Foreign Press Association, са едни от най-престижните филмови призове, редом с организираните през февруари награди „Оскар“. Сезонът на тези церемонии дава възможност на студиата да промотират по-артистичните си и по-дръзки филми, много от които са се появили по кината в края на годината и все още са на голям екран.

Сред номинираните за 10-ите награди „Златен глобус“ се нареди само един истински блокбъстър – лентата за супергерой на 20th Century Fox “Дедпул“

За мнозина в Холивуд изборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ засенчи събитието, като доведе до пускането на шеги по време на церемонията и по-критични коментари и речи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още