IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северната приказка на Стария континент

Круизът е идеалният начин да се откъснете от ежедневието и да посетите нови места

15:34 | 07.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Visa</em></p>

Снимка: Visa

Круизните пътувания съществуват повече от век. Те са преди всичко вид почивка, но и отлична възможност да посетиш няколко града за седмица или две на борда на голям кораб. Магията на круизите се крие в това, че съчетава релаксираща ваканция, забавление и развлечения, морско приключение, лукс и откриване на нови места и култури. Постепенно се разбива и митът, че този тип почивка е твърде скъп. Всъщност, круизите са изключително достъпни, особено с отстъпките при плащане с кредитните карти Visa Premium

Избирам Северна Европа като сравнително близка дестинация, за да посветя повече време на посетените страни. Круизът ми излиза доста изгодно, защото се възползвам от 5% отстъпка с картата ми Visa Gold при избор на круиз от туристическа агенция Usit Colours. За мой късмет има и допълнителни 50% отстъпка от таксата за издаване на самолетен билет и 5% от цената за хотелско настаняване. Кредитната ми карта сбъдва мечтата ми за пътешествие! 

С интерес се образовам за бъдещото си морско приключение. Оказва се, че съм улучила правилната дестинация. Круизите в Северна Европа стават все по-популярни, тъй като представят по-малко познатите студени, но пленителни земи на Стария континент. Резервациите се правят месеци дори и цяла година предварително заради многобройните желаещи и краткия сезон. Обикновено пътуванията се провеждат от май до септември поради особеностите на северния климат, а често един конкретен маршрут в Северна Европа се провежда само веднъж на сезон.

Най-често круизните маршрути на Usit Colours в Северна Европа включват пътешествие в Балтийско море или по крайбрежието на Норвегия, но има и кораби, които плават до Исландия или дори до Гренландия. Всяка дестинация предлага различно изживяване и емоции. При балтийските или скандинавските круизи се разглеждат приказни замъци и любопитни забележителности, и позволяват човек да се потопи в местните култури на Швеция, Естония, Финландия, Русия, Дания, Германия. Обикновено маршрутите стартират от пристанищата на Копенхаген, Кил или Хамбург и спират в Стокхолм, Хелзинки, Талин, Санкт Петербург.

Като любител на природните красоти и зашеметяващи гледки се спирам на норвежките фиорди за едно по-различно изживяване. Нямам търпение да се насладя на уникалните пейзажи и Северното сияние.

По-добре още отсега да започна да се приготвям за пътуването. Вълнението завладява всяка фибра от съществото ми. С детско любопитство чета за Норвегия, Дания, Ирландия, Исландия, Великобритания и поглъщам всяка дума, проверявам на www.visabg.com какви други отстъпки и преференции ми дават кредитните карти Visa Gold, Platinum и Infinite. В съзнанието ми изникват приказни пейзажи, цветни картини, северно спокойствие. Сигурна съм, че ще е уникално! 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още