fallback

Джеф Безос - все по-близо, но и също толкова далеч от богатството на Бил Гейтс

Основателят на Amazon стопява разликата с лидера в класацията на най-богатите в света, но трудно може да го достигне скоро

20:49 | 01.05.17 г.

Нетното богатство на основателя на Amazon.com Inc. Джеф Безос за първи път за кратко премина 80 млрд. долара през миналата седмица, след като акциите на компанията поскъпнаха заради по-добрите от очакваното тримесечни резултати, пише MarketWatch.

В края на седмицата обаче богатството на Безос се върна отново под тази граница и падна до 79,6 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires.

Все пак той успя да се дистанцира от Уорън Бъфет с 1 повече от млрд. долара в петък и намали и преднината на Бил Гейтс, лидерът в класацията за най-богатите хора в света.

От началото на годината нетното богатство на Безос нараства с 14,2 млрд. долара, което е с почти 10 млрд. долара по-добро постижение в сравнение с Бил Гейтс, лидерът в класацията.

Испанският магнат Амансио Ортега остава на второ място, а непосредствено след него с малка разлика е Безос.

Бъфет остава четвърти.

Най-силен ръст на нетното богатство сред първите петима най-богати в света обаче постига основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

Що се отнася до богатството на Безос, при всяка печалба от 1 долар на акциите му той прибавя около 81 млн. долара към активите си. За да детронира Гейтс обаче акциите на Amazon трябва да се изстрелят със 100 долара, а на Microsoft – да останат без промяна.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:35 | 10.09.22 г.
fallback