fallback

Швейцария - лидерът сред банкерите, часовниците и... кокаина

Цюрих и Женева са класирани на второ и пето място в проучване на 60 европейски града с остатъчни следи от кокаин в отпадъчните води

10:09 | 16.03.18 г.

Швейцарските финансови центрове, избягвани от някои британски мениджъри на хедж фондовете заради липса на култура и нощен живот, се борят с Лондон в по-малко известната класация - консумацията на кокаин.

Цюрих и Женева са класирани на второ и пето място в проучване на 60 европейски града с остатъчни следи от кокаин в отпадъчните води. Освен това присъствието в класацията на фармацевтичния център Базел, университетския град Санкт Гален и националната столица Берн отреждат на Швейцария цели пет позиции в Топ 10, показва изследване на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, цитирано от Bloomberg.

Лондон, който се нарежда на второ място в проучването за 2016 г., липсва в класацията за миналата година поради недостиг на ресурси за извършване на изследването в британската столица.

За целта на изследването учени в цяла Европа проучиха проби от отпадъчните води от пречиствателните станции за бензолекгонин - съединението, произвеждано, когато хората метаболизират кокаина.

Все пак високият доход на глава от населението в Швейцария вероятно играе роля, докато други вярват, че пръст има и репутацията на страната за малко скучна държава.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
fallback