fallback

Благотворителният търг „Подай ръка“ на PwC България представя уникални картини

Всички средства ще бъдат дарени на амбициозни български студенти, мотивирани да успеят у нас

10:47 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател

Консултантската компания PwC България организира първия по рода си благотворителен аукцион „Подай ръка“ в подкрепа на българските студенти. По време на събитието ще бъдат представени 28 уникални картини, събрали очертанията на дланите на някои от най-известните и успешни българи – спортисти, артисти, общественици, лекари, бизнесмени и др. Лили Иванова, Президентът Румен Радев, Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Васко Василев, група Сигнал, Симеон Сакскобургготски, Георги Мамалев и Стоянка Мутафова са само част от популярните личности, които „подадоха ръка“ на каузата по-добро бъдеще на студентите у нас и чиито картини ще могат да бъдат закупени на 9 октомври в София.

Всички средства от търга „Подай ръка“ ще бъдат дарени в подкрепа на български студенти, мотивирани да успеят в родната си страна. Освен да се сдобият с уникално произведение на изкуството гостите на събитието ще имат възможност да вземат и важно решение: студенти в коя сфера на обучение да бъдат подпомогнати чрез търга – изкуство, педагогика или здравеопазване.

„Да обединим бизнеса за каузата по-добро бъдеще на студентите у нас е ключова мисия на PwC България. Преди година заедно с много наши бизнес партньори осигурихме стипендии на 25 талантливи наши студенти. С търга „Подай ръка“ целим да подпомогнем още заслужили родни младежи. Благодаря на всички популярни личности, които повярваха в каузата ни и „подадоха ръка“, коментира Божидар Нейчев, старши съдружник в PwC България.

Картините, които ще бъдат представени на търга, са дело на известния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на популярните личности с най-ценните им лични постижения и каузи.     Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е своеобразно продължение на миналогодишната кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“, осъществена под патронажа на Президента Румен Радев. Тогава близо 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави изпратиха есета с причините си да останат и да се развиват у нас. В момента 25-те победители от проекта получават месечни стипендии и провеждат перспективни стажове в едни от най-престижните компании у нас.

Официалният каталог за аукциона „Подай ръка“ и всички картини може да разгледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
fallback