fallback

"Капитан Марвел" събуди феновете на блокбъстърите от зимния сън

Филмът генерира 153 млн. долара в Северна Америка през уикенда

10:34 | 11.03.19 г.

Базираният на комикс филм „Капитан Марвел“ пробуди феновете на блокбъстърите от дългия им зимен сън, пише Bloomberg.

Филмът на подразделението Marvel на Walt Disney генерира 153 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд в Северна Америка, сочат данни на Comscore. Най-ниските прогнози бяха за приходи от 125 млн. долара, а най-високите – за 175 млн. долара според Box Office Pro.

“Капитан Марвел“ дебютира и зад граница, а Disney събра 455 млн. долара на глобално ниво, което прави премиерата на филма шестата по резултати до момента.

В Северна Америка „Капитан Марвел“ се радва на най-добрата премиера за тази година и може да даде сигнал за подобряване на ситуацията за собствениците на кина, чиито приходи от продажби от последния уикенд се оказаха с 26% по-слаби спрямо тези от миналата година.

През последните години Disney е боксофис лидер и има няколко потенциални блокбъстъра, които ще излязат през следващите седмици, включително игралният „Дъмбо“, чиято премиера е по-късно този месец, и „Отмъстителите: Краят“ - в края на април.

За феновете на големите екшън филми имаше дълъг период на застой, който обяснява по-слабите продажби на собствениците на кина. От началото на годината най-голямата премиера за уикенд досега имаше „Как да си дресираш дракон“ с 55 млн. долара през февруари. А последният голям хит беше „Аквамен“, който дебютира в края на декември и генерира 68 млн. долара на вътрешния си пазар. В глобален мащаб лентата събра 1,14 млрд. долара.   

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:31 | 08.09.22 г.
fallback