IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Domino's Pizza се оттегля от поста си

Решението му е взето в момент, в който компанията се бори с множество проблеми

15:36 | 06.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на базираната във Великобритания Domino’s Pizza ще се оттегли, след като скандал с франчайзополучателите и проблемите с европейската експанзия затрудняват групата, пише Financial Times.

Domino’s обяви днес, че Дейвид Уайлд е информирал борда на директорите, че планира да напусне поста си, а вече е задействан план за намирането на заместник.

През март веригата пицарии заяви, че провежда вътрешни преговори за това кой да наследи Уайлд и председателя Стивън Хемсли.

Уайлд напуска в момент, в който групата има трудности с експанзията на европейските пазари отвъд Великобритания и Ирландия и на проблеми между мениджмънта и франчайзополучателите.

В писмо, разгледано от Sunday Times през март, се посочва, че последните отказват да отварят нови обекти, докато не получат по-голям дял от печалбата. В коментар за случващото се днес Уайлд заяви, че „макар диалогът да продължава, откриването на нови магазини е отложено и някои от нашите работни практики са засегнати“ от това.

„Ситуацията е сложна и очакваме решението да отнеме известно време, вероятно и през 2020 г. Ангажирани сме да работим с нашите франчайзополучатели за достигането до устойчиви решения, удовлетворяващи всички“.

Същевременно Domino’s продължава да се бори с „международните“ елементи от своя бизнес, които включват операциите в Швейцария, Исландия, Норвегия и Швеция, въпреки че бизнесът ѝ в Ирландия и Великобритания се представя добре.

Групата отчете 51,6 млн. паунда оперативна печалба в двете страни, или със 7,1% повече на годишна база, за първата половина на тази година. Международният бизнес обаче генерира по-висока оперативна загуба – 6,4 млн. паунда, от 1,8 млн. паунда година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още