IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикалният летен фестивал Sziget стана поредната жертва на пандемията

Един от най-големите европейски музикални фестивали е отменен заради удълженото извънредно положение в Унгария

21:00 | 01.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Sziget, един от най-големите летни музикални фестивали в Европа, се превърна в поредната жертва на коронавирусната криза, след като Унгария обяви, че удължава забраната за събиране на големи групи хора поне до средата на август, съобщава Bloomberg TV Bulgaria

Едноседмичното събитие, провеждано в началото на август на остров на река Дунав в Будапеща, привлича туристи в Унгария ежегодно от 1993 г. насам. Правителството в Будапеща обаче удължи забраната за събирането на над 500 човека до 15-ти август.

“Заради официалната забрана с разочарование съобщаваме, че фестивалът Sziget няма да може да се проведе тази година”, заявиха организаторите на събитието.

Забраната засегна и някои други фестивали, включително събитието Balaton Sound, което се провежда през юли на брега на най-голямото езеро в Унгария.

По данни от четвъртък в Унгария има 2775 случаи на заразени с коронавирус и 312 смъртни случаи вследствие на заболяването. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още