fallback

Израелски стартъп привлече 29 млн. долара за 3D принтирани заместители на месо

Redefine Meat се възползва от бързия растеж на пазара на растителни алтернативи на месото

15:05 | 17.02.21 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Израелският стартъп Redefine Meat планира да пусне 3D принтирани заместители на месо в световен мащаб, след като привлече 29 млн. долара в кръг на финансиране, воден от компаниите за рисков капитал Happiness Capital и Hanaco Ventures, съобщи Ройтерс.

Redefine Meat е разработил технология за производството на растителни заместители на месо с 3D принтери.

Инвестицията ще му позволи да създаде мащабна пилотна линия, преди да пусне към дистрибуторите индустриални 3D принтери за заместители на месо по-късно тази година, се казва в изявление на компанията.

Пазарът на растителни алтернативи на месото расте бързо, тъй като потребителите се стремят да намалят приема на месо, за да пазят здравето си и околната среда и да имат хуманно отношение към животните.

Beyond Meat и Nestle пуснаха на пазара бургери и колбаси на растителна основа, разчитайки на други технологии, докато компаниите за 3D печат на месо като Redefine Meat или испанската Novameat се опитват да се справят с най-голямото предизвикателство досега: създаване на телешки стек, направен от растения.

CPT Capital, ранен поддръжник на Redefine Meat, и нови инвеститори, включително Losa Group, Sake Bosch и K3 Ventures, също са се присъединили към кръга на финансиране от серия A.

Ешчар Бен-Шитрит (вляво) и Адам Лахав, съоснователи на Redefine Meat. Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Ешчар Бен-Шитрит заяви, че това е „основна стъпка“ за компанията, която възнамерява да си партнира с дистрибутори на месо по целия свят, за да достави продуктите си на потребителите.

Миналия месец Redefine Meat се обедини с израелския дистрибутор на месо Best Meister за разпространение в ресторанти и месарници в Израел. Компанията планира да навлезе в Европа, като започне с Германия и Швейцария, през следващите месеци, последвани от Азия и Северна Америка по-късно тази година.

От Redefine Meat обещават, че техните продукти ще имат същия вкус като истинското месо. Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
fallback