fallback

С един жест Роналдо изтри 4 млрд. долара от капитализацията на Coca-Cola

На пресконференция футболистът замени газираната напитка с бутилка минерална вода

15:38 | 16.06.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Решението на Кристиано Роналдо да премахне две бутилки Coca-Cola от трибуната, на която даваше пресконференция във връзка с Европейското първенство по футбол, доведе до изтриването на 4 млрд. долара от пазарната капитализация на производителя на напитки, пише Guardian.

Капитанът на португалския отбор по футбол е известен със строгия си здравословен режим и ясно показа какво мисли за газираните напитки. По време на пресконференцията, дадена в Будапеща преди мача на Португалия и Унгария, той замени газираните напитки с бутилка вода.

В резултат на този ход цената на акциите на Coca-Cola се сви от 56,10 долара до 55,22 долара почти веднага, което представлява спад с 1,6%. Така пазарната капитализация на компанията се понижи от 242 млрд. долара до 238 млрд.

Coca-Cola, един от официалните спонсори на Евро 2020, заяви, че „всеки има право на предпочитания за напитките“, предвид различните „вкусове и нужди“.

Говорител на Европейското първенство по футбол коментира: „На играчите се предлага вода, както и Coca-Cola и Coca-Cola Zero Sugar при пристигането на нашите пресконференции“.

Роналдо е особено популярна обществена фигура с близо 300 млн. последователи в Instagram.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
fallback