IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dolce&Gabbana отделя парфюмите си в нова компания

Компанията ще стартира с капитал от 200-250 млн. евро

16:33 | 07.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Италианската група за луксозни стоки Dolce&Gabbana е създала нова компания, която пряко да управлява развитието, производството и продажбите на парфюмите и козметиката ѝ, заяви главният изпълнителен директор Алфонсо Долче в понеделник.

Ходът, при който мултимилионният бизнес - ключов за много модни къщи, но често управляван чрез лицензи - се реформира във вътрешна компания, е първият подобен за италианската компания, коментира Ройтерс.

„Обмисляме бизнес модел, който може да ни доведе до обвързвания и партньорства с нашите производители“, казва Долче за финансовото седмично списание L'Economia на Corriere della Sera.

Той добавя, че ходът е част от „дългосрочна стратегия, в която сме ангажирани с консолидирането, култивирането и популяризирането на италианските занаятчийски и производствени постижения“.

Модните марки винаги са се насочвали и към луксозни продукти за красота в опит да диверсифицират продуктите си и да разширят клиентската си база.

Лицензионно споразумение с японската козметична компания Shiseido бе прекратено през декември.

Новата компания ще стартира с капитал от 200-250 млн. евро чрез самофинансиране и „подкрепа от банковата система“, каза Долче.

В компанията от март 2023 г. ще започнат работа 130-150 души в Италия и още 100-120 извън страната.

Долче ще бъде президент, а бившият изпълнителен директор в LVMH Джанлука Тониоло ще бъде главен изпълнителен директор.

Тониоло казва за L'Economia, че стойността на дребно на бизнеса за красота на Dolce&Gabbana е малко над 1 млрд. евро, като по-голямата част се дължи на парфюмите.

Той добавя, че целта на новата компания е „да се удвои, ако не и утрои“ пазарния ѝ дял в сектора с парфюмите, да укрепи позицията си при гримовете и да развие продукти за грижа за кожата, каквито компанията все още няма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още