IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Феновете атакува магазините на Swatch заради бюджетен модел Omega

Макар че магазините са свършили наличностите през уикенда, часовниците не са изцяло разпродадени

16:11 | 28.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Swatch</em></p>

Снимка: Swatch

Акциите на компанията за часовници Swatch поскъпнаха в понеделник (28 март), след като пускането на по-евтина Swatch версия на часовника Omega Speedmaster привлякоха потребителите към магазините през уикенда, съобщава Bloomberg.

От Мелбърн до Хонконг и Женева хиляди потребители чакаха на опашки за новите часовници – колаборация между луксозния бранд Omega на швейцарския производител и по-евтината му марка Swatch. Наречен MoonSwatch, часовникът за 260 долара прилича на емблематичния Speedmaster Professional, известен като Moon Watch, тъй като е носен от американските космонавти.

Акциите на Swatch поскъпнаха с 5,3% в ранната търговия.

Напомняйки за сътрудничеството от 2004 г. между H&M и производителя на луксозн мода Karl Lagerfeld, MoonSwatch представлява необичайна стратегия на Swatch Group, привличайки нов интерес към часовниците си, като предлага усещане за лукс на бюджетна цена. Компанията се надява да обърне скорошната тенденция, при която по-евтините часовници изостават спрямо рязкото възстановяване на по-скъпите такива.

Говорител на Swatch Group заяви, че компанията е „доволна“ от засиления интерес и че макар магазините са свършили наличностите през уикенда, часовниците не са изцяло разпродадени.

„Часовниците не са ограничени и се предлагат в няколко магазина на Swatch”, посочва говорителят в имейл. „Ще има още възможности да купите фаворита си през следващите седмици“.

Omega MoonSwatch е много по-евтин от Omega Speedmaster Professional, чиято цена започва от 6300 франка (6700 долара). Новият модел вече се появи на сайта за онлайн търгове Ebay, тъй като купувачите се опитват да ги препродадат.

В Женева в събота опашка от стотици хора се изви покрай водещия магазин на Swatch на улица Rue du Marche. Тълпите предизвикаха значително полицейско присъствие и поне един арестуван. Магазин в централен Лондон трябваше да затвори, когато тълпите се опитаха да влязат вътре, съобщава Associated Press.

Министърът на вътрешните работи и реда на Сингапур К. Шанмугам осъди слабото поведение на някои потребители в града държава във Facebook.

“Трябва да имаме усещане за перспектива“, написа той. „В момента има война, хората страдат на много места. Не трябва да губим ума си в подобни ситуации“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още