fallback

"Вкусно и точка" - руският наследник на McDonald`s отваря врати

Предлаганата храна е същата, но вече с нови имена

12:52 | 12.06.22 г. 7
Автор - снимка
Създател

На 12 юни, в Деня на Русия, на знаковия площад "Пушкин" в Москва отново отваря врати ресторантът за бързо хранене, но вече с ново име - "Вкусно и точка", съобщава Ройтерс. Ресторантът е част от веригата McDonald's , която в началото на април напусна Русия заради войната в Украйна.

Сега ресторантите работят под нов бранд, който беше държан в тайна до последно, както и с нови имена в менюто, макар и със същата храната.

Всички служители са запазили своите работни места при същите условия за поне две години, посочва новият собственик на веригата Александър Говор, цитиран от ТАСС. Ройтерс допълва, че дизайнът на заведенията е същият, макар че всички знаци на предишния бранд да са внимателно премахнати.

На първо време ще бъдат отворени 15 ресторанта в Москва, включително и знаковия за веригата - първия ресторант на McDonald`s в страната, намиращия се на площад "Пушкин", който отвори врати през 1990 година, тоест още преди разпада на СССР.

Изпълнителният директор на "Вкусно и точка" Олег Пароев коментира, че плановетe са да бъдат отворени още 200 ресторанта в Русия до края на юни и всички останали (общо 850) до края на лятото. "Целта ни е нашите посетители да не намерят разлика в качеството или атмосферата", коментира той по време на брифинг.

На първо време новата верига за бързо хранене в Русия ще предлага "приемливи цени" на своите потребители, гарантира Пароев. Но предупреди, че ще има повишения до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:58 | 14.09.22 г.
fallback