IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks затваря кафенета заради мерки за сигурност

Служители са сигнализирали за употреба на наркотици в кафенетата

14:12 | 12.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Starbucks обяви, че затваря 16 кафенета в Съединените щати, след като служители са сигнализирали за инциденти, свързани с употреба на наркотици и други проблеми в тях, пише Wall Street Journal.

Веригата обяви, че окончателно затваря шест обекта в района на Сиатъл и Лос Анджелис, два в Портланд, Орегон, и по един във Филаделфия и Вашингтон до края на този месец.

Компанията заяви, че получила сигнали от работници за случаи, в които по думите им клиенти и външни хора са употребявали накротици във въпросните заведения. Starbucks твърди, че ще прехвърли служителите на други места, когато затвори окончателно обектите.

„Четем всеки сигнал, който подавате – много е“ това, което пишете, казват ръководителите на американските операции Деби Страуд и Денис Нелсън в съобщение до служителите в САЩ. „Не можем да бъдем партньори, ако на първо място не се чувстваме в безопасност на работа“, посочват те, визирайки термина, който компанията ползва за служителите.

Starbucks обяви още, че ще даде свобода на управителите на магазини да затварят тоалетните, да ограничават местата за сядане и да свиват дейността в отговор на опасения за безопасността. Ходовете са част от политики, насочени към справяне с тревогите на служителите, включително относно тяхната безопасност на работното място.

Компанията каза, че работниците са съобщили за притесненията си по време на сесиите за контакт, след като временният главен изпълнителен директор Хауърд Шулц се е върнал в компанията по-рано тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още