IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lego спира продажбите в Русия и къса връзки с местния си оператор

Въпреки това може би ще има начин част от продуктите на компанията да останат на руския пазар

18:47 | 12.07.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Lego Group, най-големият производител на играчки в света, спира продажбите си в Русия и прекратява контакти с оператора на своите 81 магазина в страната, съобщава Bloomberg.

От компанията са решили да прекратят за неопределено време търговските операции в Русия, става ясно от имейл. Това предвижда съкращаването на повечето базирани в Москва служители и прекратяване на партньорството с Inventive Retail Group, която притежава и оперира магазините на марката от нейно име.

Още през март Lego спря доставки на продукти, след като Русия атакува Украйна в края на февруари. Но нидерландският производител може би няма да може да задържи напълно продуктите си извън страната.

Освен евтините кредити и субсидии за задъхващи се индустрии руското правителство също така отговори на западните санкции, отменяйки мита върху различни продукти и узаконявайки продажбите на сивия пазар, известен като паралелен внос.

Според позиция от 11 юли, публикувана на официалния сайт, руското министерство на търговията е одобрило промени в списъка с продукти за паралелен внос, които „основно“ засягат „продукти на марките Siemens, BMW и LEGO, които преди това обявиха своето пълно излизане от руския пазар“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Oбичам България
преди 1 година
Една дума от Ицо Хазарта за теб: "тъъъъттттъпанар".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
melon
преди 1 година
Лего спират продажбите.. Без Лего се живее най-спокойно. Докато без енергия, храна, е по-трудно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още