IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deliveroo сви прогнозата за годишните си приходи

Ускоряващата се инфлация продължава да оказва натиск върху потребителите

11:04 | 18.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg</em></p>

Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg

Британската компания за доставки на храна Deliveroo сви прогнозата за годишните си приходи, обвинявайки влошаващите се очаквания за икономиката в момент, в който натискът върху потребителите се увеличава, предава Ройтерс.

Групата каза, че растежът на годишната ѝ брутна стойност на трансакциите (GTV) вече се очаква да бъде в диапазона от 4% до 12% при постоянни валути. По-ранната прогноза беше за 15-25% повишение.

Deliveroo заяви, че ръстът на GTV за второто тримесечие се е забавил до 2%, спрямо 12% за първото тримесечие. Според компанията това отразява „влиянието на по-големите предизвикателства пред потребителите“ през последния отчетен период.

Потребителското доверие във Великобритания спадна до рекордно дъно миналия месец, докато хората се сблъскват с увеличаването на разходите за живот. Заплатите не растат със същия темп като инфлацията, която достигна над 40-годишен връх от 9,1% през май и се насочва към двуцифрени проценти.

Deliveroo заяви, че ръстът на поръчките ѝ е достигнал 3% на годишна база през второто тримесечие, докато брутната стойност на поръчка е спаднала леко спрямо година по-рано, тъй като потребителите купуваха повече по време на блокадите заради Covid-19 в рамките на същото тримесечие миналата година.

Групата запази прогнозата за маржа си за 2022 г.

„Мениджмънтът е уверен в способността да компанията да се адаптира финансово към бързо променящата се макрикономическа среда, чрез подобрения на брутния марж, по-ефективни маркетингови разходи и по-строг контрол на разходите“, обяви компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още