IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернар Арно затяга хватката около LVMH

Милиардерът предприе действия, за да е сигурен, че семейството му ще запази дългосрочен контрол върху компанията

11:55 | 22.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Френският милиардер Бернар Арно реорганизира холдинговата си компания, опитвайки се да гарантира дългосрочен контрол на фамилията над LVMH – империята за луксозни стоки, която изгради, съобщава Bloomberg.

Най-богатият човек в Европа превръща Agache – семейната му холдингова компания, в акционерно дружество. Промяната ще гарантира, че „контролът на Agache над групата LVMH ще бъде запазен в дългосрочен план“, се казва в изявление от четвъртък.

Промяната няма да засегне текущото акционерно участи в Agache, се казва още в съобщението.

Контролът на Agache ще бъде упражняван от Agache Commandite SAS, чийто акционерен капитал ще се раздели поравно между петте деца на Бернар Арно. Той обаче ще бъде управляващ генерален партньор на Agache.

Акциите на LVMH поевтиняха с около 0,5% в ранната търговия в Париж. Спадът им за годината възлиза на 13%.

По-рано тази година акционерите одобриха план да увеличат ограничението за пенсионна възраст на главния изпълнителен директор на LVMH от 75 на 80 години. Арно, който в момента изпълнява тази длъжност, е на 73 години.

Богатството на Арно се оценява на 134,8 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomber. LVMH е собственик на луксозни брандове като Louis Vuitton и Christian Dior.

Фамилия Арно държи дял от 48% в LVMH, сочат регулаторни документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още