IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трилърът "Не!" измести Тор от върха на боксофис класацията в САЩ

Продукцията дебютира в киносалоните в САЩ и Канада през уикенда, реализирайки приходи от 44 млн. долара

11:40 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Universal Pictures</em></p>

Снимка: Universal Pictures

Трилърът "Не!" на режисьора Джордан Пийл застана начело на боксофис класацията на Северна Америка, предадоха информационните агенции, цитирани от БТА.

Продукцията дебютира в киносалоните в САЩ и Канада през уикенда, реализирайки приходи от 44 млн. долара, обявиха от Universal Pictures

Въпреки че постъпленията от продадени билети не се доближават до сумата от 71 милиона щатски долара, спечелена от предишния филм на Пийл “Един нов кошмар” при излизането му по кината през 2019 г.,  “Не!” постига впечатляващ успех за продукция с оригинален сценарий от началото на коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Това е най-скъпият филм, който Джордан Пийл е правил досега, като се твърди, че бюджетът на продукцията възлиза на 68 милиона щатски долара, без разходите за маркетинг и реклама. Създаването на “Един нов кошмар” струваше около 20 милиона щатски долара, а “Бягай!” от 2017 г.  - едва 4,5 милиона щатски долара. И двата филма обаче накрая реализираха приходи от над 255 милиона щатски долара в световен мащаб.

Критиците се изказаха в голяма част положително за “Не!”, в който участват Даниел Калуя, Кики Палмър и Стивън Ян. Трилърът отдава почит на филми за НЛО като „Близки срещи от третия вид“ и „Знаци“. 

Международното разпространение на новия филм на Пийл ще започне на 12 август.

“Не!” измести от лидерската позиция в боксофис класацията на Северна Америка "Тор: Любов и гръмотевици". Продукцията на Marvel с участието на Крис Хемсуърт и Натали Портман зае второ място, като добавя още 22,1 млн. долара към приходите от 598,2 млн. долара в световен мащаб. Филмът е в киносалоните от три седмици. 

Трети са “Миньоните 2” с реализирани постъпления от 17,7 млн. долара. Те се добавят към отчетените вече 640,3 млн. долара от продадени билети по целия свят. 

В челната петица на най-гледаните филми в САЩ и Канада за изминалия уикенд са също “Където пеят раците” на Sony Pictures, адаптация по романа на Дилия Оуенс от 2018 г.,  както и "Топ Гън: Маверик". Продукцията на режисьорката Оливия Нюман реализира приходи от 10,3 млн. долара през изминалия уикенд, а тази с Том Круз - 10 млн. долара в киносалоните в САЩ и Канада.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още