IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни коктейли в The Dorchester Collection

Хотели предлагат на гостите си специални коктейли за пролетта, както и енергийни напитки, които помагат с пролетната депресия

09:02 | 15.03.10 г.
Пролетни коктейли в The Dorchester Collection
Тази пролет креативните бармани в легендарния хотелски комплексThe Dorchester Collection създадоха спецално за гостите си светли, уникални по съставки и миксове и много вкусни коктейли.
 
Коктейлите ще се предлагат в известния бар на хотела - Principe Di Savoia, а самите питиета са дело на бармана Енцо Мирто, който се е постарал да приготви напитка за всяко настроение и повод.

Яркият коктейл от портокал е кръстен Orange Pole и е направен от водка Belvedere, ликьор Grand Marnier, лимонена трева и прясно изцеден портокалов сок. Свежият и зелен коктейл Garden of ice е направен от уиски Jack Daniel's, мента, зелен ликьор и пресни листа от мента.
 
Яркочервеният коктейл, предназначен специално за страстни хора, носи името Cold Passion и е комбинация от малинова водка Belvedere, малинов ликьор и пюре от червения плод. Внимание привлича и виолетовия Purple Frost, приготвен от ром, ликьор Parfait d'Amour, захар и лимон. Съставът на коктейла Blu Ice, който е с цветовете на дъгата, включва Bombay Gin, ликьор Orange Curaçao и сок от грейпфрут.

Всичките пет леки и освежаващи напитки се сервират в елегантни порцеланови чаши с лед и красива аранжировка.
 
За тези, които се грижат за фигурата си и пресмятат всяка калория преди да хапнат или пийнат нещо, има и коктейли за тънка талия. Известният барман на френския дворец-хотел Le Meurice, Уилям Оливери приготвя лесен и нискокалоричен коктейл Le Meurice Tonic, състояща се от свеж сок от ананас и водорасли Spirulina, обогати на витамини и минерали.
 
Още в древността водораслите Spirulina са широко използван от инките, които са ги добивали от езерата на долината на Андите и били сушени на слънце в продължение на 12 час. Явно запознат с полезните свойства на минерални елементи, мастни киселини, протеини и ензими във водораслите, Уилям Оливери добавя в коктейла пресен сок от ананас, който прави освояването на полезните съставки по-лесно смилаеми. Освен че не вреди на фигурата, този коктейл дава енергия на организма и би могъл да замести кафето ако сте имали тежък ден или искате да се справите с пролетната депресия.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още