IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony с договор за музикалното наследство на Майкъл Джексън

Сумата на договора е 250 млн. долара и това е най-успешният договор, сключван някога в музикалните среди

10:30 | 16.03.10 г.
Sony с договор за музикалното наследство на Майкъл Джексън
Компанията Sony Corp сключи сделка за музикалното наследство на Майкъл Джексън на стойност 250 млн. долара, съобщи Reuters, цитирайки Wall Street Journal.

Сделката, която идва месеци след смъртта на Краля на попа, е най-печелившият договор в музикалните среди, подписван някога според Wall Street Journal.

Сделката включва правата за песни, които не са били издавани до сега, както и такива, които са познати на почитателите на Майкъл Джексън.

Кралят на попа почина на 25 юни 2009 година на 50 години, като остави трите си деца Майкъл Джексън Джуниър, наричан още Принс Майкъл на 12, Парис Майкъл Катерин на 11 и другия си син Принс Майкъл Втори на 7 години.
 
В завещанието си от 2002 година Майкъл Джексън е посочил като изпълнители на волята му да се разпореждат с финансовите въпроси своя адвокат Джон Бранка, дългогодишният си приятел Джон Макклейн и Бари Сийгъл, който е дописан като изпълнител през 2003 година. Майкъл Джексън дава пълни права на изпълнителите да управляват финансите му, включително да купуват и продават активи, да взимат решения за бизнес делата му, както и да продават, отдават или ипотекират имуществото му.

Sony продаде около 31 милиона албума на певеца по целия свят от 25 юни до сега. Парите в аванс, които Sony ще плати, ще бъдат компенсирани от продажбите на албуми, както и от приходите, генерирани от лицензите на музиката на Джаксън.

Сделка на Sony с музикалното наследство на звездата със задна дата обхваща и саундтрака на филма This is it. Договорът касае и издаване на редица други проекти, някои от които вече са били планирани, а други ще бъдат реализирани в бъдеще.

Албум с неиздавани песни вероятно ще се появи в магазините преди края на тази година. Работи се по събиране на песни за друг, който ще излезе по-късно. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още