IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата върху образите на Елвис и Мохамед Али с нов собственик?

Излезе информация за водени преговори относно продажбата на компанията, собственик на правата върху образите на музикалната легенда и великия боксьор

11:38 | 31.03.10 г.
Правата върху образите на Елвис и Мохамед Али с нов собственик?
Американската компания СКХ Inc., която притежава правата върху използването на лицата на Елвис Пресли и Мохамед Али, търси инвеститор, който да купи част от капитала.
 
Това стана ясно от съобщение, че се водят разговори за евентуалната продажба на компанията, предава Market Watch.
CKX Inc. държи и правата върху провеждането на музикалния конкурс American Idol.
 
Официалната позиция на компанията е, че няма да се взима отношение и да се предоставя каквато и да е информация за провеждането на разговори, освен в случай „на сключване на окончателно споразумение“.
 
По информация на Wall Street Journal обаче вече има реална оферта за придобиване на дял от CKX Inc. Тя е от компанията за дялови инвестиции на JPMorgan – One Equity Partners и включва офертна цена от 6 долара на акция.
 
Като част от операцията се предвижда изпълнителният директор на CKX Inc. Робърт Силърман да запази дял от 20,6 на сто от капитала на компанията.
 
Офертата е доста далеч от исканите преди три години от Силърман 13,75 долара на акция. Тогава обаче до сделка не се стигна, тъй като кредитните пазари бяха сковани от началото на кризата.
 
Сега обаче предложението е доста близо до актуалните цени на акциите на компанията, които се търгуват по около 6,05 долара за брой.
 
Новината за разговорите идва около месец след пускането на шоуто Viva Elvis, което тръгна в Cirque de Soleil в Лас Вегас.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още