fallback

Турски златар продава злато, което реже с тенекеджийска ножица

Златарят от Адана отрязва желаното от клиента количество от специална плоска златна лента

22:33 | 03.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Предприемчив златар в Турция продава злато на грамове, като го реже с тенекеджийска ножица според количеството, което клиентът желае, съобщава електронното издание на вестник „Хюриет“.

Необичайният метод за продажба хрумнал на Хюсеин Номаноглу предвид високото търсене на благородния метал, който остава атрактивна инвестиция, независимо от относителния спад на цената му в последния период. По този начин клиентите, които просто искат да инвестират, а не да си купят бижу, не са принудени да плащат за обработката на златото.

Златарят от Адана очаква от клиента само да му каже колко грама злато иска да купи и отрязва това количество от специално направена плоска златна лента.

„Понякога хората казват: "Имам толкова и толкова пари, дай ми злато", обяснява Номаноглу, който реже в отговор с тенекеджийската ножица според желанието на клиента.

По думите му турците сега следят внимателно чрез интернет тенденциите на пазара за злато и вече не залагат толкова на банковите депозити, а вместо това предпочитат да инвестират в благородния метал. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
fallback