IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направиха летяща количка за голф

Машината струва 200 000 долара, издига се на близо 1000 метра височина

16:12 | 21.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Oakley</p>

Снимка: Oakley

Първата серийна летяща количка за голф представиха производителят на спортна екипировка Oakley и двукратният победител в голф турнира "Мастърс" Буба Уотсън. Машината е предназначена да замени именно познатите голф колички, но се предлага свободно на пазара и може да бъде използвана навсякъде.

Bubba's Jetpack, както е наречено возилото, използва роторен двигател с мощност 210 к.с., който е свързан със сложна система от пропелери. Задвижването позволява летене със скорост 75 км/час на максимална височина от 915 метра.

"Голфът отново стана олимпийски спорт, трябваше да отбележим това събитие. Именно затова създадохме Bubba's Jetpack", коментират от Oakley.

Летящата машина е създадена с помощта на Martin Aircraft, като е оборудвана с всичко, което може да бъде намерено в една професионална количка за голф - стикове, поставка за чаша и др.

"Bubba's Jetpack има едно съществено предимство пред познатите колички. Нашето устройство дава възможност на играча да види терена от птичи поглед и така по-добре да разчете ходовете си. Bubba's Jetpack е не просто поредната летяща играчка, той ще даде нов облик на този спорт", допълва Буба Уотсън.

Bubba's Jetpack е вече в продажба, като струва 200 хил. долара. Използването на уреда изисква специална подготовка, както и сертификат.

Това не е първият съвместен проект на Oakley и Буба Уотсън. Преди около три години те показаха друга интересна количка за голф, която бе базирана на ховъркрафт (всъдеход на въздушна възглавница).

Още снимки и видео - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още