IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Versace вдигна прогнозата си за печалбата през тази година с 35%

Италианската модна компания се радва на стабилни резултати и отчита ръст на приходите за деветмесечието

20:33 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Versace вдигна прогнозата си за печалбата през тази година с 35%

Италианската модна компания Gianni Versace повиши значително прогнозата си за печалбата за тази година. Това се дължи на силните продажби за деветмесечието, което дава сериозни поводи за оптимзъм.

Новите очаквания на Versace са през 2010 година да бъдат постигнати приходи от 280 млн. евро, на база които да бъде отчетена печалба преди лихви, данъци и амортизация от 18 млн. евро. Това е значително подобрение спрямо предишните прогнози, които бяха за продажби от 270 млн. евро и 13,3 млн. евро печалба, съобщава Bloomberg.

С голяма заслуга за резултатите е новият изпълнителен директор на Versace Жан Джакомо Ферарис, който пое компанията през юли миналата година. Той взе решение за затваряне на една от фабриките на Versace, освободи около една четвърт от персонала и прекрати сътрудничеството по проекти за дизайнерски продукти за автомобили и хеликоптери.

За първите девет месеца на годината продажбите на Versace са достигнали 249 млн. евро. Печалбата преди данъци, лихви и амортизация за първото полугодие пък е била 6,4 млн. евро, след като за същия период на миналата година тя е била 1 млн. евро.

Versace, която е основана от прословутия дизайнер Джани Версаче през 1978 година, претърпя оперативна загуба от 49,6 млн. евро през миналата година.

Според Ферарис семейство Версаче няма намерения „да продава компанията в средносрочен план”. Той съобщи още, че дълговете на компанията „са паднали доста под 70 млн. евро”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още