IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hermes пуска велосипед за 11 000 долара

Търговията с луксозни стоки е все по-трудна и намирането на нова продуктова категория е умен начин за увеличаване на продажбите

16:08 | 20.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Les V&eacute;los d&#39;Herm&egrave;s. Илюстрация:&nbsp;Hermes&nbsp;</em></p>

Les Vélos d'Hermès. Илюстрация: Hermes 

Hermes изглежа сериозно се е заела да оправдае новото си мото: "Спортен живот". Базираната в Париж компания за луксозни стоки току що представи линия ръчно изработени велосипеди, които ще бъдат пуснати в магазините идния месец. Цената: около 11 000 долара за брой, пише Businessweek.

Hermes знае, че бляскавият живот не свършва с копринените шалове и излежаването край морето. Има и поло понита за яздене (седло за 7700 долара); покер чипове за игра (кутия с чипове за 6100 долара) и топки за петанка (комплект от три за 1150 долара).  Карането на велосипед също е в синхрон със стила на живот, който промотира компанията. 

Търговията с луксозни стоки е жестока игра и намирането на нова продуктова категория е умен начин за увеличаване на продажбите. Предлагането на нещо като велосипед например вероятно е много по-лесно, отколкото налагането на нов модел шал от кашмир. Hermes ефективно прилага тази стратегия при седлата си, които миналата година са се радвали на високо търсене. Същите клиенти вероятно не биха се замислили да похарчат подобна сума за ръчно изработено колело от карбонови нишки.

Новата "машина" е фино изработена и стилна. "Искахме да направим велосипед, който е лесен за използване", коментира Франсоа Дор, управляващ директор на поделението Horizons. Колелото нито е "бързо", нито е "планинско". Просто е "истинско" колело - и то много хубаво. От компанията са го нарекли "Le Flaneur", което означава велосипед за разходки или за шляене. С други думи, то не е за онези, които гледат на карането на колело като на занимание, свързано с много пот и неистово въртене на педалите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още