IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третото тримесечие на Lululemon донесе по-висока печалба от очакваното

Производителят на стоки за йога се сблъсква с проблеми в доставките на някои пристанища

11:54 | 12.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Lululemon Athletica обяви, че растящите онлайн продажби са ѝ помогнали да генерира по-висока от очакваното печалба през третото фискално тримесечие, въпреки че производителят на дрехи за йога даде разочароваща прогноза за четвъртото тримесечие, включващо коледните празници.

По думите на главния изпълнителен директор на компанията Лорен Потдевин Lululemon се радва на успешно представяне във всички аспекти на бизнеса си. 

Фирмата обаче предупреди, че закъсненията на пристанищата на западното крайбрежие на САЩ и по-слабият канадски долар са довели до забавянето на отварянето на част от магазините ѝ, пише Wall Street Journal.

Това пък ще окаже влияние върху резултатите ѝ в краткосрочен план. Lululemon не е единствената компания, която понася такива последствия. Ann Inc. и New York & Co. също се сблъскват със забавяния в транспортирането на стоките, предизвикани от проблемите на двете основни пристанища в Северна Америка.

Lululemon заяви, че очаква печалба от 65 до 69 цента на акция през сегашното тримесечие, а приходите ѝ да достигнат 570 до 585 млн. долара. Анализаторите твърдят, че печалбата ще е 72 цента на акция при приходи от 593,5 млн. долара.

Според експертите базираната във Ванкувър, Канада, компания се сблъска с големи трудности, когато реши да отдели бизнеса си с панталони за йога. Това повлия на репутацията ѝ и ѝ струва десетки милиони долара. Случилото се беше последвано от промяна в потребителските курсове, които започнаха да харесват по-сложни дизайни, докато фирмата се опитваше да подобри качеството на стоките си и да потуши вътрешните борби в собствения си борд на директорите.

Сега компанията възражда своята продуктова линия, включваща по-украсени и шарени стоки, които в момента са на мода. Решението ѝ е опит да изтласка назад конкуренцията в лицето на марката Athleta, която е собственост на Gap.

За третото тримесечие, което приключи на 2-ри ноември, маржовете на компанията се свиха до 50,3% от 53,9% спрямо година по-рано.

Като цяло Lululemon отчита печалба от 60,5 млн. долара, или 42 цента за акция. Резултатите са по-ниски от миналогодишните - 66,1 млн. печалба, или 45 цента на акция. Преди време компанията заяви, че очаква печалба от 36 до 38 цента за акция.

Увеличението на приходите с 10% до 419,4 млн. долара е малко под очакваните 420 до 425 млн. долара. Сравнимите печалби на Lululemon са се увеличили с 3 на сто, без да бъдат включвани валутните колебания.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още