IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износът на швейцарски часовници нарасна с 25% през февруари

Търсенето след Covid-19 се възстановява до голяма степен благодарение на потребителите в САЩ

11:58 | 17.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Износът на швейцарски часовници е нараснал с 25% през февруари, след като американските купувачи продължават да тласкат нагоре възстановяването на търсенето на скъпи часовници след пандемията, пише Bloomberg.

Съединените щати остават основен пазар с 15%, докато Китай отговаря за близо 12% от общия месечен износ, който е на стойност почти 2 млрд. франка (2,1 млрд. долара), посочва Федерацията на индустрията за швейцарски часовници.

Американските потребители, които са спестили средства по време на блокадите заради коронавируса, се превърнаха в двигател на възстановяването на пазара. Съединените щати изпревариха Китай като най-голямата дестинация за швейцарски часовници през 2021 г. Това се случи за първи път от повече от десетилетие.

Износът в САЩ е нараснал с 33% през февруари.

Продажбите на часовници, струващи повече от 3000 франка, продължават да тласкат нагоре продажбите, увеличавайки стойността им с 28%. Продажбите на часовници на цена между 500 и 3000 франка са нараснали с 16 на сто, а тези за под 500 франка – с 4,8%, посочват още от организацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още